Tükörszínház
Színházi produkciók

Gyerekeknek

TOLDI

A klasszikus költemény megelevenedik és aki elmeséli nekünk maga a költő, Arany János.
Időtartam: 70 perc

KISHERCEG

kisherceg A Kisherceg klasszikus története, sok zenével, szép jelmezekkel. Óvodásoknak is játszottuk már sokszor, és élvezték, ilyenkor a játékidő 70 perc. Nagy színpadon és kis színpadon egyaránt előadható, szabadtérre is ajánljuk.
Időtartam: 70 perc

MAUGLI A DZSUNGEL FIA

Mindenki ismeri a szép és klasszikus történetet,  az árván maradt kisfiúról akit a farkasok nevelnek fel a dzsungelben. Jókat derülünk a két csupa szív barát Balu medve és Bagira a fekete párduc aranyos esetlenségein, megborzongunk Ká a kígyó gonoszságától,  félünk Sirkántól a tigristől majd nevetünk a majom és a keselyű csapat mókázásán.
Új feldolgozásban, szép kivitelben és fülbemászó zenékkel szeretnénk tartalmas szórakozást nyújtani a gyerekeknek, akik az előadás végén találkozhatnak és fotót készíthetnek a szereplőkkel.
Időtartam: 60 perc

MÁTYÁS KIRÁLY A CSILLAGOK KÖZÖTT

Korhű zenék, igényes gazdag jelmeztár , nagy háttérfüggönyök, szép díszletek! Játékos történelemóra az Udvari bolonddal az előadás elején.

Egyszer volt, hol nem volt… így is kezdhetnénk történeteinket, ha sárkányokról, tündérekről vagy boszorkányokról szólnának. A mi meséinkazonban történelmünk egyik legnépszerûbb uralkodója Mátyás király elevenedik meg udvartartásával. A nép hitte, hogy álruhában jár közöttük büntetve a dölyfös urakat és segítve a szegényeket.
Ahogy kedvenc udvari bolondja mondta neki: “… Királyom, méltó helyed lesz a történelem könyvekben és a csillagok között. …”
Időtartam: 60 perc
(Fotó készítés a díszletben, találkozás a szereplőkkel, kvízjáték, rajzolás….)

HÁNYSZOR MONDJAM MÉG?! 

Zenés játék. Janikovszky két népszerű művét (Kire ütött ez a gyerek, Ha én felnőtt volnék) vittük színpadra. Felnőtt és gyerek egyaránt élvezi az előadást. Minden gyerek tudja, még a legkisebb is, hogy rossznak lenni sokkal mulatságosabb, mint jónak lenni. Folyton jónak lenni iszonyúan unalmas és amellett fárasztó is.
Időtartam: 50 perc
Interaktív zenés játék 50  percben.

VARÁZSLATOS UTAZÁS

Interaktív mese, játékos tanulás, látványos jelmezek és népzenék. Miska, a vándorlegény a néző gyerekek segítségével mesél Magyarország földrajzi, zenei és gasztronómiai adottságairól a falujába vetődött különös apókának. A méltó jutalom nem marad el: Varázslat segítségével utazzuk be Európát, hogy megismerjük Spanyolországot, Németországot, Görögországot, Angliát, Olaszországot és Franciaországot. A gyerekeknek kell megfejteni mikor, hol járunk, és segíteni Miskának, ha kell táncolni, ha kell a nagy térképre feltenni az adott ország formáját.
Időtartam: 50 perc

A KISKAKAS GYÉMÁNT FÉLKRAJCÁRJA (ÚJ!)

a kiskakas gyemant felkrajcarja_150DPI Interaktív, zenés produkció. A színpadon megelevenedik az isztambuli palota környezete és hangulata.

A szultán soha többet nem akarja hallani azt a történetet, amiben ő pórul jár. Ha ti segítetek a palota tömlöcéből kiszabadult öregembernek és a hastáncos lánynak, akkor végig hallgathatjátok a tiltott mesét, ami a kiskakasról és az őt megillető gyémánt félkrajcárról szól.

Időtartam: 60 perc

VARÁZSLÓISKOLA

A Sehallselát cirkusz világa varázslatos!! Akrobata, zsonglőr, bohóc és bűvész szórakoztatja a nagyérdemű közönséget. De a mai előadás más mint a többi!! A bajkeverő Burgonya bohóc hirtelen kitalálja, hogy ő fog bűvészkedni. Mi lesz ebből?? Szerencsére Áfonya a bűvész nem haragszik. Sőt megtanítja egy-két trükkre a nézőket és persze a haszontalan bohócot is.
Időtartam: (ifjúsági előadás) 60 perc

CSALAVÁRI CSALAVÉR

csalavári csalavér Zenés bábszínházi előadás.

Vigyázat! A ravaszdi róka és rosszcsont gyermekei beköltöztek a kerek erdőbe. Szegény mackó bácsi pórul járhat és a nyuszikák is veszélybe kerülnek. Azért a végén minden visszatér a rendes kerékvágásba, ha ti is segítetek az erdőlakóknak.

Időtartam: 45 perc

MIKULÁS MESÉK

mikulas2009-240x300[1] Lepjük meg a Mikulást!

Szerencsére a Mikulás bácsi is kap ajándékot minden évben a manócskáitól. Segíts nekik, hogy ne ügyetlenkedjenek sokat és vegyél részt a meglepetés előkészítésében!

Ajándékot küld a Mikulás – Bábok és színészek.

Az erdő egyetlen fenyőfája kidőlt, de szerencsére a Mikulás bácsi Mackó papa kérésére küld egy szép fát, hogy az állatok megünnepelhessék a karácsonyt. Reméljük nem sikerül Róka Rudi ravasz terve, hogy megszerezze a postás bácsi csomagját.

Időtartam: 40 perc

 

Comments are closed.